Siguenos en Facebook  Síguenos en Twitter  Siguenos en YouTube  Siguenos en Blogger  Siguenos en por RSS

lunes, 2 de diciembre de 2013

Eufònic Urbà a Arts Santa Mònica (12 al 14 de desembre a Bcn.)




Eufònic Urbà es celebrarà al nou centre de la creativitat Arts Santa Mònica els dies 12, 13 i 14 de desembre com una mena d’extensió d’Eufònic-Mostra d’Art Sonor i Visual de les Terres de l’Ebre trasplantat a Barcelona, a on s’oferirà un recull de les millors accions i actuacions celebrades en les dues edicions del festival, així com el resultat de les diverses residències artístiques i intervencions comissariades per Eufònic. Totes les activitats són d’entrada gratuïta, excepte la master class d’Alba G. Corral.


Actuacions Eufònic Urbà

En l'apartat d'actuacions d'Eufònic Urbà: Arbol acompanyat als visuals d'Alba G. Corral; Cello + Laptop - el duet format per Eduard Comelles i Sara Galán al cello; Ángel Molina en una sessió especial fora del seu entorn habitual i que promet drone i electrònica fosca; Edu Comelles en un directe especial fent servir Conductr (el controlador de directe per a tauletes); Joan Bagés -protagonista d'una de les residències d'Eufònic 2012- presentant la seva peça per a electrònica, gralla, acordió i clarinet; Edith Alonso i Antony Maubert presentant el resultat de la seva residència 2013; i el saxofonista de contemporània Joan Martí-Frasquier amb el col·lectiu visual Blow Factory


Accions i instal·lacions 

A través dels artistes convidats, els tallers formatius i el comisariat de les residències artístiques a Eufònic s'han desenvolupat treballs que aprofundeixen en la relació entre noves tecnologies, espai natural i paisatge. Algunes de les accions i instal·lacions que s'hi han desenvolupat es veuran ara a Eufònic Urbà així com el resultat de les residències artístiques: Martí Ruids i la seva Orquestra Ramadera Estocàstica -aquest cop sense ovelles però sí amb esquelles-, la sorprenent i molt catàrtica acció de so i moviment d'Ensemble Topogràfic, la investigació sonora i la seva vinculació amb les xarxes socials de la mà de Vicent Matamoros i MobilityLab i Neil Harbisson i Moon Ribas i el seu mapejat de colors i sons del Delta de l'Ebre.


Projecció i Master Class

Dues activitats completen la programació d'Eufònic Urbà. D'una banda la projecció del documental de creació "Buda. L'illa del Delta" de Santi Valldepérez i Guillermo Barberà (2013, 77'), un treball sobre un dels tresors del Delta amb testimoni dels pocs habitants que hi viuen i una mirada al seu passat. D'altra banda, la master class d'Alba G. Corral -una de les millors artistes que fa servir codi de programació per als visuals en directe, que parlarà de la metodologia i realització del sets. La Master Class d'Alba G. Corral és l'única activitat no gratuïta (15€ prèvia inscripció a info@eufonic.net). 

Arts Santa Mònica
Rambla 7, Barcelona | web

Font: nota de premsa del Festival Eufònic.

No hay comentarios :

Publicar un comentario