Siguenos en Facebook  Síguenos en Twitter  Siguenos en YouTube  Siguenos en Blogger  Siguenos en por RSS

miércoles, 4 de junio de 2014

Presentació 10es Jornades Musicals a l'Ermita de la Pietat d'Ulldecona


Ahir al Palau Oliver de Boteller de Tortosa va tenir lloc una inusual y divertida roda de premsa, la que servia de presentació d'un dels esdeveniments musicals més rellevants de les Terres de l'Ebre. Ens referim a la desena edició de les Jornades Musicals a l'Ermita de la Pietat (desde el 8 de juny fins al 7 de setembre) i les dos activitats a celebrar a Lo Pati Centre d'Art (Amposta), els propers 8 i 29 de juny.

L'acte va comptar amb la participació de Nete Vericat (Coordinador de les JMEP), Vicent Fibla (Director de Lo Pati Centre d'Art) i la presència destacada i indispensable del nou Superheroi LO VENJADOR DE LES JORNADES, el qual te un paper decisiu alhora de aconseguir vèncer els greus entrebancs que la pujada de l'IVA cultural està ocasionant a la industria musical.


Recordem que hi ha un projecte Verkami obert per a dotar dels ingresos suficients a l'organització de cara a dur a terme de la millor manera aquestes Jornades. Des d'aquí volem fer una crida a la participació: http://www.verkami.com/projects/8911-10es-jornades-musicals-a-l-ermita-de-la-pietat

Des d'aquest grup de Facebook podeu seguir el dia a dia d'aquestes Jornades: 

Passem tot seguit amb la programació que molt detalladament ens exposa el mateix Nete:

Diumenge 8 de juny> GUILLAMINO & THE CONTROL Z'S (Catalunya)
Soul/funk. Presentant el seu últim treball ”Un Altre jo” + 19,30h XIQÜELOS I XIQÜELES DEL DELTA. + 19,00h gravació d'imatges per al proper videoclip de Pepet i Marieta. 4€

Descripció: Inquietud és una paraula que queda fluixa de contingut per descriure a un dels músics més originals, lliures i mutants del panorama. Si abans ens desconcertava amb els seus girs electrònics d'avantguarda, ara és el torn de ”Un altre Jo”. Un disc ple de soul inspirat, directe i carregat de sonoritats negres per totes bandes. En l'aventura l'acompanyen una gran banda com els Control Z per a dotar l'àlbum d'un so orgànic i ple de groove. Tot impregnat de frescor soulera a l'estil de la factoria Daptone i el neosoul de Jamie Lidell. We love Bankrobber! Gran banda per a un gran començament de les JMEP.


Diumenge 8 de juny>GUILLAMINO A LA CLASSE DE LES GIRAFES.
En lo marc de les 10es Jornades Musicals a l’Ermita de la Pietat d’Ulldecona, Lo Pati i JMEP organitzen lo taller “Guillamino a la classe de les Girafes”

Lo Pati i JMEP organitzen una classe jam-taller de música electrònica per a xiquets i xiquetes a càrrec del músic Guillamino, un taller que ha passat per SonarKids i ha triomfat en diversos centres, escoles i festivals. Lo taller se basarà en crear sons, tocar instruments acústics i electrònics i crear loops mentre el mestre de cerimònies fa interactuar el sentit creatiu dels futurs artistes. I tot això, sempre amb la complicitat del públic més jove.

“Guillamino a la classe de les Girafes” és lo primer punt de contacte per a que els xiquets i xiquetes puguen descobrir i interessar-se per la creació musical a través de l’electrònica i totes les seues possibilitats.

Guillamino és un dels artistes més reconeguts i imprevisibles de l’escena electrònica catalana, un rodamón de la música capaç d’implicar-se en los projectes més heterodoxos: perversions sardanístiques, hip-hop de joguet o de veritat, cançó transoceànica o bandes sonores històriques. Ha tocat en festivals de tot lo món, des del South By Southwest d’Austin (Texas) fins al Sónar, passant per països com Japó, França, Alemanya, Regne Unit o Xile. Aquell mateix diumenge a les 20:00 estarà tocant a l’Ermita de la Pietat amb la seua formació en banda, Guillamino & The Control Z’s.

Curs per a xiquets i xiquetes d’entre 6 i 12 anys.

Places limitades.

Gratuït. Inscripció fins lo 6 de juny a: comunicacio@lopati.cat

Diumenge 15 de juny> THE SLINGSHOTS (Catalunya)
Powersouldeepfunkexplosion!!!. Presentant el seu nou single. 3€

Un dels principals elements que mou als components d'aquesta formidable banda és l'amor incondicional i la passió per la música que toquen. Flueix d'una forma tant natural que podem tocar i olorar l'essència del deep-funk i el soul dels anys 60 amb l' energia física i espiritual necessària. Una potent banda “on fire” que s'ens presenta com a nucli greixat i on l'element funk actual és més que funKdamental.

Indispensable per a qualsevol amant dels ritmes abrasius i els sons més ballables. Si recordes la seua primera visita, coneixes la magnitud de la seua descàrrega.


Diumenge 22 de juny> THE PEPPER POTS (Catalunya) SOUL!!!
Presentant el seu últim i aclamat àlbum “We Must Fight”. 5€

Un honor comptar amb la millor i més gran banda actual de soul. Una carrera i conseqüent evolució imparable que els ha portat per tota Europa, EEUU i fins al Japó, on són una banda adorada. Si el rocksteady va ser la font, han evolucionat cap a un soul més sixties per a culminar cap a la revolució del millor deepsoul dels 70's. Més sofisticat i amb una personaliat i rotunditat envejable. El seu últim treball representa una culminació, on es troba amb un to més reivindicatiu. Tot envolcallat en un so fantàstic, fruit de la seva segona col·laboració amb el gurú del neo-soul Binky Griptite: cap de Daptone Records, col·laborador d'Amy Winehouse i Sharon Jones. Visca el Soul!!! 


Diumenge 29 de juny> ESPERIT! (Catalunya)
Psychorock/afrokraut/dubfolkie/bluesmutant/circtripós.....+interacció en viu de l'artista ANDREU GARCÍA (Amposta) + interacció amb el públic via twitter.

A les 12,00h a LO PATI (Amposta). 0€

Diumenge 29 de juny> MOYA KALONGO (Catalunya-Moçambic-Costa d'Ibori-Uruguai) Funk/Folclore de Moçambic i...AFROBEAT!!!. 3€

L'Afrobeat va ser creat als anys 60 pel llegendari i polèmic músic nigerià Fela Kuti. La riquesa cultural i musical de l'estil va crear escola molt més enllà de les fronteres africanes pel seu ritme enèrgic i polirítmic, fins a arribar ser clau en l'evolució de la música moderna.

Moya Kalongo és el projecte afrobeat del moçambiquès Simonal Bié junt amb músics d'un backround bestial, per a oferir-nos aquest concert/ritual dels que faran llegenda. Es mouen còmodament entre l'afrobeat nigerià amb referències funk i jazz, afegint-hi tocs del ric folklore del nord i del sud de Moçambic amb ritmes Mapiku o Xigulo. Com no pot ser d'una altra forma, en el directe no tenen rival; la vigorositat i la exuberància de la mare Àfrica posseeix en Simonal i s'emporta a la resta de la banda a un viatge hipnòtic on a la ment i els sentits entren en trànsit gràcies als ritmes polièdrics de les percussions i els instruments tradicionals , les guitarres funk i l'agitada secció de vents.


Diumenge 06 de juliol> MARINA BBFACE &THE BEATROOTS (Catalunya)
Soul/Funk/Rock. Presentant el seu primer treball “Time to Begin”. 3€

Quan la Marina BBFace va decidir expandir els seus horitzons musicals més enllà de The Pepper Pots, va posar a la batedora a músics experimentats com Frank Montasell, Hèctor Moras y Raúl Pérez, procedents d'altres universos musicals de bandes com Sol Lagarto, Chocadelia Internacional i Cardova. El resultat ha estat “Time to Begin” un refrescant primer treball amb personalitat pròpia on l'actualització dels postulats solueros s'expandeix de forma natural fins a jugar amb la contundència rock, la intensitat funk i fins i tot la psicodèlia.

En directe s'ens mostren compactes, alegres i coloristes sense deixar de banda la intensitat i les ganes de fer ballar a un públic de sang calenta fins a portar-lo a l'ebullició física i mental. L'ermita, l'estiu, l'essència musical, la vibració.... 


Diumenge 13 de juliol> TRANCE UNTES (Madrid) Primitive Advanced Music!!!.
Presentant “Playing”. 3€

La proposta més original, sorprenent, mística, emocionant i ballable que mai xafarà l'Ermita? Un viatge sensorial ens espera a ritme d'un estil nou i únic: PAM (Primitive Advanced Music). Música de ball a ritme de house-trance-techno-progressivetribal-ètnic-psicodelia però feta amb instruments acústics d'arreu del Món com didgeridoos, harmonium, hangdrum, carcasheps, amortidors de cotxe...

Sense loops ni programacions. Una experiència innovadora feta amb sentiment des de la vibració analògica i per a ments obertes disposades a viatjar física i mentalment cap un tsunami musical. 100% únics i sorprenents!!!!


+CAUSTIC ROLL DAVE (Catalunya) RawBlues
Cavernós d'avantguarda Presentant “Approaching Noise”.
A les 19,30h

Ell solet s'ho fa per a saltar-se totes les normes possibles en un marasme d'estils que partint del blues, trenca totes les barreres estilístiques. Investiga i arrela en les tradicions pantanoses per a enriquir-les amb rock'n'roll, psicodèlia, raw folk, hip-hop,... punk, distorsió, loops, megàfons, efectes de pedals, reverberacions cavernoses.... D'aquí surt el seu original i aclamat segon treball “Approaching Noise”, masteritzat per Mike Mariconda i amb la col·laboració de Pedro de Dios de Guadalupe Plata. Iieeeaaa!!!


Diumenge 10 d'agost> “II Reggae a l'Ermita” amb CULS CULTS.
Celebració del 20è aniversari de la banda. Amb convidats sorpresa. 0€


Diumenge 7 de setembre> MOSSÉN BRAMIT MORERA I ELS MORTS (Catalunya/País Valencià) Garatge victorià ieié. A les 21,00h. http://elsmorts.bandcamp.com/ + ANIMALISTIC (Ulldecona) rock inquiet. A les 20,00h. www.animalistic.cat 0€

Abans i després de cada concert sessió vinílica amb el llegendari DJ GOODFELLAH (Ulldecona/BCN) soul-funk-r'n'r-groove-soul...i molt d'angle-

Des d'ara mateix, tot un clàssic de les Jornades Musicals a base de parir viníliques sessions llegendàries. Un estil inimitable i una cobejada maleta plena de joies perdudes del millor soul-funk-r'n'r-groove-...entre d'altres perles negres. Ell és Marc García, un faldut polifacètic amb un sentit de l'estètica que va mooolt més enllà dels vinils, per a configurar una personalitat única a cada disciplina artística a la que s'apropa. Part essencial de la família JMEP i de la galàxia!

AFORAMENT LIMITAT. OBERTURA DE PORTES 18,30H
TOTS ELS CONCERTS A LES 20,00h (exepte els indicats).

Cartell oficial de les 10es Jornades Musicals a l'Ermita de la Pietat d'Ulldecona

No hay comentarios :

Publicar un comentario