Siguenos en Facebook  Síguenos en Twitter  Siguenos en YouTube  Siguenos en Blogger  Siguenos en por RSS

martes, 29 de julio de 2014

TANSTUPIDS - Plou (2014)

TanStuPids es un trío de Castellón de la Plana formado en 2011 y que se estrena en formato largo con Plou (Flor y Nata Records 2014). Joan Villalonga (Teclados y voz), Diego Barberà (bajo y voces) y Tico Porcar (batería y voces) manifiestan que su formación es tal cual porque aún no saben tocar la guitarra y visto lo visto (o oído en este caso) no les hace ninguna falta.

De las influencias que ellos mismos mencionan nos atrevemos a destacar en este trabajo las de la primera época de Elton John, por ejemplo en "Em vas dir"; o de los Beatles en "Tot el món". Además añadimos como cosecha propia el guiño al "Goodbye Stranger" de Supertramp en "Balla dins de l'aigua".

Crítica social, manifiestos de autoayuda, historias sentimentales... todo ello a ritmo de pop-rock, con toquecitos jazz e incluso de soul como en "Gira el cap". Mención aparte el baladón "Blau", con unos coros melódicos que presentan el estribillo derritiéndo del gusto al respetable.

Disfruta de Plou de Tanstupids>



Joan Villalonga, voz cantante del grupo, nos relata su 1x1 de este luminoso trabajo:

1. CRIDA FORT

És una cançó que vaig compondre després de anar a una manifestació i veure que molts dels que es queixen després es queden en la seva casa esperant que els demés els solucionem els problemes. Vaig buscar una melodia amb força, una mena de crit i va sortir aquest tema que obri el disc.

2. TOT EL MÓN

Una de les cançons més antigues del grup però que mai havia eixit en un disc oficial de TanStuPids (es pot trobar en una recopilació feta per la Universitat Jaume I per haver guanyat el premi a la millor cançó en valencià de l'any 2010 en Castelló). Una cançó pop amb la visió futurista d'un polític corrupte que veu que el seu món s'esfondra.

3. BLAU

Balada que parla d'una parella que, junts, van superant tots els entrebancs que els prepara la vida.

4. EM VAS DIR

Un tema més rock que critica  a tots aquells que ens volen convèncer de la seva forma de vida.

5. PLOU

És una crítica social, en forma de cançó alegre,  de tot el que ens plou a sobre a pesar de que nosaltres no som els causants de res. Te un missatge optimista al final  perquè, lluitant, les coses poden i deuen millorar.


6. BALLA DINS DE L'AIGUA

Parla d'una drapaire que fa uns anys recorria els carrers de Castelló i que, per la seva alegria, ens donava per pensar que nosaltres érem els pobres perquè ella tenia tot el que volia i nosaltres sempre voleiem més i mai teníem prou.

7. LA REALITAT

Un tema que sempre he imaginat amb guitarres però que crec que amb piano sona realment bé. Parla d'una cantant que creia que tenia el món als seus peus i es troba amb la realitat de la industria discogràfica més salvatge.

8. GIRA EL CAP

Tornem a plantar cara als que manen, recordant-los que sempre estarem controlant tot el que fan. Escrita amb un ritme molt Motown.

9. AVUI PER FI

És un tema en compàs ternari que intenta animar a algú que passa un mal moment.

10. ULLS

Una cançó que para d'una parella a traves dels pas del temps. Una composició a la que tenim molta estima perquè ens agrada com el primer dia i perquè que ha rebut premis i moltes bones crítiques tan de companys músics, com del públic, com de la premsa i radio especialitzada.

11. COM POT SER

Re-gravació d'un tema del primer disc amb més força que l'original. És una cançó que utilitzem normalment per obrir els concerts i que té molt bona acceptació per part del nostre públic. Com en Ulls, la  veu principal corre a càrrec de Diego, el baixista del grup.

Podemos disfrutar de su directo mañana mismo miércoles 30 de julio y presentado por Música Crónica en el B-Bar de Barcelona (Gran Via Corts Catalanes 391) a las 20:00h y con entrada libre dentro del I Cicle Inedit B-Music. Este jueves 31 de julio también estarán en el Fnac Diagonal Mar (Avinguda Diagonal ,3 -al lado del Forum- Barcelona) a les 19:00 h. gratis.

Puedes seguirlos en:

No hay comentarios :

Publicar un comentario